Onda- tukea kiinteytykseen

ONDA Coolwaves by DEKA on mikroaaltoteknologiaan perustuva laitehoito, jolla voidaan ilman kirurgisia toimenpiteitä muokata kehoa ja vähentää ihonalaista rasvakerrosta. Uudella innovaatiolla mikroaaltoteknologian avulla energia pääsee suoraan rasvasoluihin tuhoten ne kivuttomasti ja nopeasti.

Onda- taistelua selluliittia vastaan

Selluliitti on sidekudoksiin kertynyttä ihonalaista rasvaa. Se on hyvin yleistä, sillä jopa yhdeksällä naisella kymmenestä on selluliittia. Estrogeenihormoni on yhteydessä selluliitin kertymiseen ja tämän vuoksi sitä esiintyy naisilla useammin kuin miehillä. Selluliitin taso vaihtelee suuresti. Se voi olla kevyttä pienimolekyylistä rasvakudosta tai hankalimmillaan suurimolekyylistä, tulehtunutta ja jopa kivuliasta ihonalaiskudosta. 

Selluliitin kehittymisen taustalla on soluaineenvaihdunnan häiriötila. Rasvasolut muodostavat rykelmiä, joita ympäröi säikeinen sidekudos. Selluliitin edetessä nämä rykelmät kasvavat ja suurentuneet rasvasolut painavat veri- ja lymfasuonia häiriten kudosten normaalia aineenvaihduntaa. Selluliitti näkyy ihon pinnalla muhkuraisena muodostelmana, jota kutsutaan ”appelsiini-ihoksi”. Selluliitti on usein perinnöllistä ja sitä tavataan myös hoikilla ja normaalipainoisilla ihmisillä. Ondalla voidaan hoitaa eritasoista selluliittikudosta paikallisesti. Hoitoalueiden laajuus ja hoitokertojen määrä määräytyvät aina yksilöllisen tarpeen mukaisesti.

Kenelle Onda soveltuu?

Ondan käyttö on nopeaa, helppoa ja turvallista ja komplikaatioriskit ovat minimaaliset. Hoidon vasta-aiheita on vähän mm. sydämentahdistin ja avohaavat estävät hoidon toteuttamisen. Ammattitaitoinen henkilökuntamme varmistaa aina hoidon soveltumisen ennen hoidon aloitusta. 

Ondalla voidaan hoitaa vartalon ja raajojen rasvakudosta ja tukea ihon kiinteytymistä. Esimerkiksi raskauden jälkeen vatsan ja lantion alueelle jää herkästi löysää ihoa luonnollisen palautumisajan jälkeenkin. Onda-hoidot tukevat ihon palautumiskykyä ja auttavat muokkaamaan kehoasi. Myös rasvaimun jälkeen, Ondalla on mahdollista tukea ihon kiinteytymistä.

Hoitoalue käsittää 15 x 15 cm kokoisen alueen, mutta samalla hoitokerralla voidaan hoitaa useita alueita. Yhden hoitoalueen hoitoaika on keskimäärin alle 10 minuuttia ja kokonaishoitoaika vaihtelee yksilöllisesti riippuen hoidettavien alueiden lukumäärästä. Hoito itsessään on kivutonta. Hoidon päätteeksi iholla voi esiintyä hetken paikallista kuumotusta tai punoitusta, mutta yleensä alueella ei näy mitään normaalista poikkeavaa. Suunnittelemme hoidon aina yksilöllisten tarpeiden mukaisesti ja halutessasi voit pyytää henkilökunnaltamme ohjausta myös ravitsemus- ja liikuntaneuvontaan parhaan mahdollisen hoitotuloksen saavuttamiseksi. Ondan vaikutukset tulevat esiin jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen, mutta riippuen lähtötilanteesta ja tavoitteesta, suosittelemme usein hoitosarjaa. Voit pyytää maksutonta konsultaatiota hoidon suunnittelemiseksi. 

Heidi Pakkanen, fysioterapeutti